vem är jag?

Sen barnsben har jag haft häst och intresset har bara blivit starkare.

Jag flyttade till Örebro för att plugga på gymnasiet,  Jag  började på Naturbruksprogram på Kvinnersta Naturbruksskola inriktning Häst.. Jag hade hittat det jag sökt. Hästar och åter Hästar i Fyra år det var livet.


Tog studenten  sen gick flyttlasset till Varberg där min make bodde. Jobbade lite med allt möjligt. Att bo vid kusten e underbart men jag föredrar Landet.


2003 flyttade vi hem och tog över mitt föräldrahem och nästan på en gång köpte jag ardenner hingsten Kalle som sporrade mig att bli hovslagare. För att bli godkänd hingst måste benställningen vara korrekt, alltså inte inåt tåad som Kalle blev pga. av fel hovslagare. Träffade då en erfaren hovslagare som förklarade och på den vägen blev jag SUPER intresserad av hovslageri. Det var ju det jag skulle hålla på med.


Var fastanställd på kommunen och kände att detta inte var min grej så jag pratade med Arbetsförmedlingen för att se vilka möjligheter det fanns för mig och de i sin tur kontaktade en konsult från Göteborg. Dom tyckte det vore ett bra ide att jag provar att vara med en hovslagare en tid och se hur det skulle fungera. Och jag blev mer och mer tokig i hovar. Konsulten från Göteborg försökte få in mig i Skara men var inget att tänka på pga. Min Hörselskada. Skara är en privatskola och de får välja sina elever. Kan kännas orättvist men pengar styr allt.


Men jag gav inte upp för Jag skulle bli hovslagare. Gick bredvid en hovslagare i över 2 år och när det var klart gick jag svetskurs i Borås samt en kurs i heta arbeten i Göteborg. Därefter fick jag kontakt med Harald Thun i Sandhem som kunde lära mig Smidesbiten inom hovslageri. Sista veckorna gick jag företagsekonomi. Under denna tid som lärling har mina hästar varit försöks kaniner och en del hästägare som har varit helt underbara som tillåtit mig sko och verka deras hästar. Utan dem hade jag inte kunnat bli hovslagare. Tack ännu en gång.


2008 startade jag mitt företag Gällstads hovslageri.

2016 Gick jag jordbruksverkets godkänd hovslagar utbildning

 
Tiden går Fort och jag jobbar på som vanligt och utför det mesta inom hovslageriet och stortrivs 

 

 Jag Skor en häst


Med vänlig hälsning
Helena Andersson

RSS 2.0