Nytt avlopp!!

Kolla gamla hålet. helt rostigt´

Här e bilder på det nya.. rena lyxen ju. Ho ho..
Har inget kort på det gamla som satt där innan.. men det var så fult att det är inget att se...
så ni missar inget..

Ha det gott helena

DRÖMKÅKEN??

Bygget har börjat rulla på igen och nu liknar det något. Rummen börjar få form och Gubben och jag börjar smälta in allt (Massa små grejor krånglar, el ledningar går av och vissa grejor funkar inte) och vi har nästan bestämt oss för vad vi vill Ha... JAG får mitt bubbelbad...

Helgen har varit kanon förutom IDAG, Kalaset vi var på i går, gick smättfritt igenom. Syrrans  Lillkille fyllde 5 år.

Dagen IDAG gick inte lika bra. Gubben och jag greja med badrum och så fick gubben för sej att börja ta ner geting bo på vinden.. Det blev en hel sopsäck full och sen skulle han täcka för expansionkärlet som är utbytt i veckan av rörläggare. JESUS Han börjar med att ropa att jag måste hjälpa till. Och jag som avskyr klättra och trånga utrymmen. Jag svalde och gick upp. Väl där uppe efter allt krypande(Man e ju inte direkt smidig) så Hade jag både sågspån och damm innanför kläder och INTE nog med det så skulle jag ta i issolering som skulle virras runt kärlet..  INGEN har berättat att man inte ska peta i ögon efter man tagit i den där satans gula grejen. RÖda ögon och kli på hela kroppen e tacken för att man svalde och gjorde så gott man kunde. Men nu är det issolerat ordentligt.

Ner och laga middag åt 5 pers och När jag väl är i halva matlagningen så sätter sej avloppet i köket.
Nå väl, fixar det efter middagen och kliar mej lite var stans.

Skickar sms till Gästerna att Middagen e klar och får tillbaka att dom inte kan komma. OJ då får hundarna sej ett skrov mål idag och sen får hönsen lite gott med. Inget att hänga läpp för. Väl klara med maten så var min make hjälpsam och börja på med avloppet. Han körde med avlopprensaren för fullt.. FRAM och TILLBAKA, HEJ och HÅ vad det går och plösligt efter många om och men släppte säkert 15 liter vatten med ett PLOPP..
Gubben blev glad och sken upp som en SOL och sa att det var ju Enkelt. TYP 5 sek senare står han och undrar varför han e blöt om sockarna.

15 lite(om inte mera) Avlopps vatten på köksgolvet. Fästet under diskbänken hade rostat sönder och 2 cm stort hål syndes. Makens kraft hade tryckt sönder det lilla som var kvar.

Fram med handukar och skur hink. och bara svälja och inse att det här var INTE bra. Hur gör vi nu... Maken ringde Rörmockaren och pratade med honom. Lugnade ord från Sten fick Gubben att lugna nerverna..  När samtalet avslutades, satt gubben och bara titta rakt fram och sa: Detta börja likna Filmen Drömkåken*ASGARV*

Jag e en optimiskt och sa till gubben: ahhh detta ordnar sej, Nu ska jag diska i duschen och kliar mej lite... fram med balja och skurborste
Det går om man vill..

Nu sitter jag här ny duschad och har under tiden hjälpt gubben med att hitta drivsel grejor som han ska ha med sej i morgon..
Hemma ensam i två dagar fast jag ska jobba som vanligt måndag till onsdag sen på torsdag åker jag till Lund för att hämta hem en Häst.
Ska bli häftigt att se hur vännen Mia bor och Passar på att åka till Ulrika oxå.. Slår två flugor i en smäll

Denna vecka jobbar jag i Liared, Jönköping, Ljungsarp, Hökerum och Hullared

Tjingeling vi ses

Bygget står stilla

Igår ringde rör Mockaren och sa att han låg i Feber, snickarna kan inget göra fören rörmockaren lagt rören och golvvärmen. så Idag står det Stilla. Vi får se när Sten är frisk igen.. Vi har beställt nya garage dörrar så när dom kommer så kan snickarna sätta upp dom. (tar en hel dag).
 
Idag har jag en Heldag i jobbet ,Härligt att det åter rullar på. Var på en hovböld i förra veckan och den hästen är bättre idag, ska bara kolla den senare i eftermiddag. har haft ett antal hovbölder på hästar som går barfota nu i vinter.. inget man kan hjälpa.


Ha en skön dag Helena


TJUVKIKA

Nu har jag varit i Hökerum och borås och har en häst kvar i Anderstorp.. Är hemma en kortis för att lägga ut hö till hästarna. Snickarna har åkt hem för veckan och här kommer lite bilder på vad som hänt under denna vecka..Dörren till Höger är den gamla ingången till Toa som kommer att spikas igen
den Nya är till vänster

Rätt fram är den gamla toan som kommer att bli Bastu


Gamla toan som blir bastuNya delen som kommer att bestå av relax bad,toa,handfat och dusch

nästa kort på Badrummet blir när det är färdig
Ha det gott bloggisar

Fredag morgon

Sitter här på morgonkvisten och funderar på färger till badrummet. Snickarna har hunnit långt. Det går som en dans.
Nackdelen med att ha Snickare här, är att den där morgonen man inte har så bråttom och vill ligga kvar i sängen och halvsova är bortblåst. så jag får fördriva tiden lite med att skriva här en stund och surfa lite på nätet. Det är inte ljudlöst precis.. Det smäller och lever under tiden .. LER... Men nu börjar man se planlösningen lite och den blir bra... snickarna sa att vi kommer att få Röshults snyggaste och största bastu, FNISS.. Bilderna här nedan e på den gamla toan och hela det utrymme kommer att vara en bastu.. och så rummet bervid kommer att bli ett relax rum med toa, dusch och bubbelbad. Blir säkert bra i slutändan. Idag kommer jag att Jobba i Hökerum (4 st hästar), Borås (3 Hästar)och senare Anderstorp( 1 häst). Denna vecka har jag jobbat kväll hela veckan.. Passat ganska bra pga Snickarna varit här och då kan dom fråga lite då och då om vissa saker.Ha en skön Helg alla bloggisar

Gårdagen


Nu sitter jag här och skriver och det bankar och sågas och lever rövare på andra våning.


Denna vecka har varit mycket händelserik.. SNICKARNA ÄR HÄR...Badrummet blir inte alls som vi tänkt, utan mycket större och alla planer e helt väck som vi hade från början... Jag är en opptemist äna ut i fingetopparna men där emot min make blir för virrad och vill gärna veta exakt och blir halvt tokig då hans planer han vant sej vid, blir helt bortblåsta. Han behöver tid att smälta in ny info, (TAR TYP 2 ÅR) Men nu är det så att snickarna kostar att ha här varje dag och då får det gå undan så jag lugnar maken med att allt ORDNAR sej..

TROR NI ATT HAN BLIR LUGN UTAV DET  FNISS

Nåväl , vi får se hur det blir...

Gårdagen vad hemsk för min del, Min Bil börja ryka efter första stället på morgonen och jag tänkte att nu har jag ingen bil och kan inte jobba på flera veckor.. Ringde till verkstan och Peter kom ut direkt och bogserade mej till hans verkstad och körde sen hem mej, höll på att bli tokig av att inte veta  vad det för fel med bilen, ringde alla kunder jag skulle till den dagen och flyttade fram dom, men morgondagen väntade jag med ifall bilen fungerar eller om jag kunde låna en annan bil ( fick 3 erbjudande att låna bilar .. Tack mina vänner och syskon),  det löste sej på kvällen då peter ringde kl 20.

AC:n är Paj, hade du kört några meter till så kunde bilen ha Brunnit sa Peter. Jesus vilken tur i Oturen jag hade. Han kopplade bort AC:n så ordnar vi det när båda hinner , jag hämtade hem bilen och jobbar som vanligt Idag.

Peter e en ängel att ha så Nära, Bara några km bort är verkstan. Han ställer alltid upp så fort man ringer. Kanon Ju..

Nu ska jag iväg och jobba kväll.. Härligt och skoj på en och samma gång...

Tjingeling vi hörs och ses / Helena


Äntligen lite tid!

RamboSvea


Mycket har hänt på sistone. Julen gick smärtfritt igenom likså nyår. Ett antal ridturer har man hunnit med.. En av ridturerna var speciel. NINA du är underbar att rida med... Försökte Förklara för gubben när jag kom hem att en sjö sjunger och en häst kan skutta som en kanin, DET var en aning svårt att förklara. Han tyckte mera att jag var en stolle som stod och skutta på vardagsrumms golvet och sjöng på samma gång. HO HO

Ninni och Magnus hämtade upp mej på trettonedag jul och så bar det iväg till Håkan Ask (westernbiten) för att inhandla lite prylar till våra pållar.  Det är livsfarligt att åka till en western butik.. Vilka grejor den mannen har hemma , man vet inte vart ögonon ska fästa.
Men jag fick det jag ville ha. Köpte en cowboy hatt, enörat western träns samt bett och reptyglar och western sporrar.
JIPPI super nöjd med grejorna. Ville ha mycket mera men det får bli nästa gång.


Denna vecka nu det sista har varit välllldigt jobbig.. Våran gamle Rambo (ROTTISEN) blev dålig i Onsdag.. Han blev bara dödssjuk på några timmar. Från att vara pigg på morgonen  och skutta och lekte till bara 1 timme senare bli yr och bak delen funkade inte alls och han börja skaka i hela kroppen. Kolla tempern och den var 40,2 grader.. Ringde veterinären och fick komma in på eftermiddagen. Våran älskade Rambo drabbades av troligen Borrelia... Hem med hunden och ge honom Antibiotika och vila.. Idag har vi en normal rottis igen som sitter och tigger vi matbordet...
I onsdags var vi nästan förbereda på at kanske få ta bort våran älskade hund. Men NEJ han hänger med ett tag till Härligt..

Idag har jag och syrrans make eldat LITE skräp (tack för att du kom). sen kom vännen Nina och henns man FIDO och hälsa på och kolla lite på morsans öppna spis som e trasig.  Sen hem och laga lite mat och nu sitter jag här och väntar på att gubben ska få nya krafter efter middags vilan för att röja ut badrummet...

PÅ Måndag så kommer byggfirman och river ut allt vi har där uppe och gör nytt badrum HALLELULIJAAAA.


På återseende / HELENA


BLOGGTORKA-TIDSBRIST

Hinner inte skriva så mycket men sätter in lite bilder ni kan kolla på ...
 just denna dag  då bilderna togs är det 11 minus ute... MYSIGT

 MILLE HÅRBOLL
ANNI och MITAMITA och ANNILEKSAKSBILENCHAPPEEE

KRAM BLOGGISAR

RSS 2.0