Hårklippning

När jag och min make träffades så klippte han alltid håret hos Frisör..
Visseligen tyckte jag att det var okej men när han kom hem och berättade att han betalade 200 kr för bara klippa av det med maskin och att tjejen som klippte honom var URLÄCKER och trevlig. (NYKÄR som man var kände man att det här var inte bra) FNISS Tävling på hög nivå var inplanerad hos mej. Jag kan klippa bättre och vara trevligare och dessutom är jag ju hans tjej, så det måste ju vara bättre.

Shopping på stan var ett måste (Leta klippmaskin). 
Vi bodde i varberg och GEKÅS låg inte kångt borta, jag hittade en kanon bra klippmaskin för ett bra pris. Då var det bara att klippa gubben och se om han blev nöjd.
Nu har jag klippt honom i nästan 8 år och klippmaskinen har gjort sitt(Har ju använt den till Hästar och hundar oxå men det vet inte gubben om ). Köpte en ny i veckan för ett bra erbjudande. Fick en såndär näs-öron klippare till men den fick jag inte använda på gubben så jag provade på mej själv. åhh jäklar det blev rent FNISS (inte för att jag behövde det direkt) Måste ju prova.Klippmaskinen i sej blev gubben nöjd med men jag hade inte tänkt på att 3 millimeter kan skilja sej från två maskiner.
När jag väl klippte honom på 3 som vanligt så märkte jag ju att det blev en aning kort(SVÄLJ)
Börja Fnissa bakom gubben och han annade att det var något... Väl färdig så var han helt KAL
Nå väl det växer ut på någon dag..
Han får ha mössa.
Fniss

HA DET GOTT BLOGGISAR NU SKA JAG UT I SNÖN

Nu kom den riktiga Snön


Första Snön

Första snön som komm i morse ligger kvar på åkernMillford äter hö nu på morgonenKalle annie och chappe äter oxå
 Första snön                    Millford                Det andra gänget
svea vill följa med gubben i hans träningsväskatände ljus på bordet i morse för det är så mörkt ute när man vaknarTure är inne och myserhundarna vilar
Svea vill följa med  Tända ljus           Ture       svea och rambo

Korten är tagna nu på morgenon. har lite lugn och ro idag innan jag ska iväg för att jobba.(vakna tidigt)

Mysigt med snö men synd bara att det är 2 plus ute, så det försvinner..

ha en bra dag alla bloggisar så ses vi

Man och kvinno bytar Helg

Helgen har varit strålande. FNISS
Jag och gubben har haft lite diskutioner om våra sysslor vi gör. För jag försöker få min make att hjälpa till lite ibland med små saker i Huset(Kvinnogöra). Men han har tvärrvägrat. Så Nu har jag på börjat projekt Man och kvinno byta roll(Han vet inget).
Lite psykologisk tänkande i stora mått från min sida pga av min make har en stark åsikt (vissa grejor är bara kvinnans göra enligt honom)
Så i Går Jobbade jag vid vedklyven(Gubbens syssla) för fullt och körde in ved och min make fick klippa och räfsa i trädgården (min syssla).
Jag la fram det lite snyggt i form av att jag kan väl få stå lite och greja med veden och så kan vi byta sen när jag tröttnat.
Han verkar tycka det var en jätte bra ide och att det var helt okej att vi bytte.
Jag tröttnade aldrig och gubben tycke det gick bra att fixa i trädgården
.

Sen så har jag kommit på att om jag ber honom att hålla i saker och säga att jag absolut inte klarar att göra saken själv och krånglar till det extra (Få honom att se hur saker fungerar i syfte att utbilda honom utan att han vet om det)
I långa loppet så kan jag smygga över lite uppgifter på honom som  han förr inte ens kunde tänka sej göra(han visste ju inte hur man gör). *FNISS*
Jag tror att män i hel het inte har lärt sej hur man gör med vissa grejor(typ vika tvätt och stryka) och att dom tycker det inte har varit roligt att lära sej och då kan dom inte alls tänka sej att göra det.  Att börja träna en 40 åring e då rakt inte enkelt. Men men jag har allt lyckas bra hitills utan att han vet något*FNISS*

Men jag lämnar aldrig över uppgiften att sätta igång en tvättmaskin för den biten Kan han inte(Han orkar inte sotera utan slänger in allt), då blir både mörk och ljus tvätt blandat utan sköljmedel och stenhård efter torkningen och vit tvätt är plötsligt grå.Hade två kompisar på besök Sofie träffade jag på Jessicas bröllop nydligen men Charlotta var det 7 år sen sist jag såg.
Det är inte var dag man har kompisar från storstan (en från stockholm och en från Göteborg)på besök ute på landet. FNISS
Sofie hade valt ett par riktiga pumps(högklackat) att gå i Just denna dag och båda var finklädda från topp till tå
(dom skulle ju handla på lager157 och lite svårt att ha med två ombyten). 
Men dom lyckas gå med till hästarna och sen skulle vi in i stallet och Sofies Pumps skönk utanför stallet men hon lyckas hålla sej ren *otrolig*.  Det är en aning lerigt just nu.
Att gå runt här utan att bli skitig är nästan helt omöjligt men dom lyckas väldigt bra ändå. FNISS

Det var väldigt kul att dom kom på besök. Charlotta fick mej att minnas gamla minnen från skoltiden. Vi hade ganska kul i våran klass.

Tack för att ni kom en sväng förbi. Nästa gång e det väl min tur att komma till er. men hur i sjutton ska jag klara mej i en storstad. *riv i skallen* (Har bara varit i stockholm en gång då jag var 11 år) räknar inte med dom två gånger jag har åkt förbi stockholm.  FNISS


Nästa inlägg kommer jag ha med lite bilder från idag. ska nämligen ut och fota i regnet FNISS

Ha det gott

Mörka dagar!

Hemsk  vad det blir mörkt fort ute.
Riktigt Tråkigt (Om man inte älskar mörker förstås) *FNISS*

Idag har det varit en lugn arbetsdag *Härligt*
Har varit en sväng bort mot Hökerum och skodde en häst runt om och verkade en och tillbaka till stan mot tvärred och skodde en till och sen körde jag till stan för att inhandla en Almanacka för år 2009 och en murbruk tunna (vatten tunna åt hästen) samt foder tunna att ha havren i.
Sen åt jag en snabb lunch och körde vidare till Mullseryd för att kolla en häst hur han växt. Det hade blivit bättre och behövdes inte skos bak.
sen var min arbetsdag över för denna dagen.Väl hemma så e det vardagssysslor som ska fixas i ordning.. . 
Älskar när det luktar gott och är städat över allt.
Hade en god vän förr i tiden.
Kan inte förstå hur vissa kan bo och kan tillåta att det luktar kattskit, kattkiss och hundskit överallt och att det är allmänt skitigt, allså riktigt snuskigt. Till och med att det kan gå så långt att man bara går förbi det och säger att det får någon annan ta. Till och med barnen gick  förbi det. Vet inte hur många gånger Jag fick panik av hur äkligt det var så jag tog upp skit åt dom och försökt hjälpa dom att städa upp. Veckan efter såg det lika skitigt ut igen. Det finns inga skäl till att inte ha rent runt sej. Lite rörigt kan man ha men inte så det blir snuskigt .
Klarar man inte upp det så får man försöka få hjälp med städningen och dom djuren som skiter och pissar inne får man antingen ta bort dom eller låta dom vara ute.. Men jag vet inte direkt hur min vän resonerade. Hon tyckte väl tydligen om  djuren så pass mycket att hon tyckte det var okej att leva i skiten just då. Idag vet jag inte hur dom har det och jag vill nog inte veta för den delen heller.

Tyvärr så finns det folk som lever i hemska förhållande men som tycker det är helt okej och ser det inte som ett  problem(eller vill inte erkänna problemet)

Helena

Utbildning

Var åter på Utbildning igår. Nu börjar det sitta i händer och kropp automatiskt. Äntligen kom formen någolunda och sömhålen blir kanon och ingen bula i tå. FINT FINT..

Härligt att äntligen få till den där skon som jag vill.
Det är alltid lite kvar att få till det. Kan alltid bli bättre.

Men här ska tränas så det sitter i bakhuvudet och i koppen automatiskt så man kan smida en sko på 15 minuter sen.
Tränna Tränna...Detta eviga regn. SÅÅÅ tråkigt... det får gärna vara kallt men inte blåsa och regna suck. Hoppas det inte blir en Regnig vinter bara.

Länktar till en vit vinter då man kan pulsa i snön med hästen och höra hur det knakar i snön när hovarna flyttar sej... Härligt..
Rida i en skog när det är vinter och solen tittar fram, finns inget vackrare och mysigare.

Idag ska jag Jobba som vanligt igen Härligt...

Ha det gott  

Helena
 

Grattis

GRATTIS

Till alla som fyller år i hösten 2008... Nu har jag grattat alla så nu är den saken avklarad
ingen nämd, ingen glömd.

pöss alla bloggisar

Kul grej

Hitta en lite kul grej på nätet om Män

Männen är som:


1.Toaletter, antingen är de upptagna eller fulla med skit

2.Datorer, felprogramerade.

3.Bebisar, skriker när de vill ha tutten .

4.Svin, tjejer är djurvänner .

5.Fåglar - håller man om för hårt dör dom. Håller man dom för löst så flyger dom

6.Glassar slickar man däruppe, så rinner de där nere!!

7.Fysik- jävligt krångliga.

8.Ballonger- uppblåsta eller urblåsta

9.Parkeringsplatser, de bästa är alltid upptagna.

10.
Luft, man kan inte leva utan dem.

Fniss man kan alltig gämföra med lite olika ting om män


Smått och gott

Här kommer lite blandade sköna blider som är tagna på vänner och hästar

En vänninas Häst Clipper äter äpple

Mums tycker Malins clipper

MALIN OCH NINNI

Mina tokiga vänninor. Ni e bara så sköna

Janne och hans Fru

Goa vänner från markaryd .Tack för senast

Mia och agneta

Mia och agneta prov rider Gandalf

Min Goa vän Mia

Mia du är Gooo

Malin du är skönnn

Malin på väg till mej på häst

Syrrans söta agnes

Här sitter en liten ängel  i en kartong

Kommer mera kort fram över när jag har soterat alla i rätt ordning

Tjingeling

Härlig Lördag

Upp och Hoppa , Western dag på björnareds gård var lördagens höjdpunkt. Åkte för att kolla in läget och det visade sej att min underbara polare Ninni  var där med sin Ingvar(Värdens coolaste 3 åring). hon skulle tävla två klasser med honom och det gick KANON. Jag och FIDO (ninnis make)satt i hejarklacken och frös *FNISS*
Peo hade gjort världens goaste chiliconcane (extra kryddad) behövde ha lite varm mat i sej när det var så kallt och regnit. samt intaget av kaffe behövdes under tiden man satt och tittade på tävlingen.

Träffa oxå en kvinna och hennes make som öppnat ny western butik i Gällstad *WOW* Det är ju en ritur bort. äntligen kanske man kan handla rätt grejor till hästen när man kan ha den med sej till butiken. Chappe har en sådan rygg att en sadel på honom e svår att hitta... har en som jag kan ha på honom men den sitter inte bra. SUCK... vem har inte detta problemet... *BLÄÄÄÄ*Efter Björnared så åkte jag vidare till en vännina och hälsa på henne för att se hur hon mådde efter Operationen. Mysigt att träffas lite då och då och bara snacka om allt möjligt. Anneli är bland dom som jag har varmast om hjärtat så man måste vårda sin vän med omsorg... Pöss Vännen och krya nu på dej Nu.Väl hemma så blev det en tacos och Filmkväll med syrran och hennes make. Helmysigt. Jädarns bra filmval (av mej) Fniss
det blev filmerna
¤Hulken
¤Memorys(tror jag)
¤ Iron Man

Jag såg ALLA men Herr och frun blev en aning Röda i ögonen och gäspa. FNISS (småbarnsföräldrar har det tufft)

Men tack för kvällen det blev helmysigt.
(vi får göra om det)

Kram kram alla bloggisar

ÄlgJakten

Denna sport e väldigt speciel. Gubbarna blir som barn på nytt. FNISS
Att en älg kan påverka så mycket att till och med den lataste Gubbe springer för  glatta livet i skogen.
Jag Stannade igår och pratade med ett par gubbar som är med i samma älglag som min make och dom pratar om den och den älgen har vi skjutigt och den var där och där med en inlevelse utan dess like.  Dom lever upp till denna vecka på året så innibomben. Dessa gubbar som normalt kanske bara är hemma och tar det lugnt  och så springer dom bara på denna vecka lika mycket som dom gör normalt på 1 år. (FNISS Lite övedrivet kanske men ändå)

Att Denne Älg kan få så många Gubbar att komma ut i skogen . Tänk om vi kvinnor kunde få fart på Gubbarna lika lätt året om .. Vilka snyggingar vi hade haft FNISS
För mej har veckan varit kanon.. Jobbar på som vanligt. Var nere i tenhult igår och handlade lite material och fyllde på lagret. Fredrik Roemtke är bra att ha som kontakt. Rådfrågade honom om ditt och datt och nu har vi bestämt att någon fredag framöver ska jag komma  med hästen så ska han titta på när jag smider.. Härligt men först träna mera här hemma...

Idag ska jag  ut och sko kväll så nu på förmiddagen är jag hemma och har det lugnt och skönt och bara vara.
Härligt ..

Ha det gott  alla bloggisar

KORT och ENKELT

Helgen har varit ganska FULLT upp som vanligt.
Ska inte sitta här och räkna upp allt jag gjort,
då får jag sitta tills i morgon. Fniss
 Men jag kan ta det lite kortfattat

Fredag :Träffa Mia IGEN *helmysigt* .Maken och jag hade mysig kväll med god mat.

Lördag: Flytta Hö, greja med hästar, åkte till Falköping
(Roberts brors barn Albin 7 år) Kom hem greja med hästar
Mysig Lördagkväll med go mat och dricka *Blink*

Söndag: Leta älgtorn med Hårbollar och maken*FNISS*
 Sen en Ridtur med Marita(annie) Daniel (Chappe) och Jag (millford)
sen åkte jag till jobbet några timmar och nu sitter jag här kl 22:00

KORT och ENKELT

TJINGELING

Smidesvecka

Långa dagar men det gick.. Idag ska jag vara hemma  pga måsta sko här hemma  vid middags tid.
MEN MEN. jesus vad kul att vara hos Harald. Lär mej massor. Varje dag har jag  stigit upp 05:00 och åkt strax efter 06:30 för att vara hos harald 07:30 och stanna hela dagen tills ungefär 21:00 men i tisdags var jag hemma tidigare pga skulle sko en kunds hästar på kvällen så fort jag var hemma så åkte jag till kunden och det tar sin lilla tid att sko så den kvällen var jag ändå hemma sent. Det gick bra men idag är jag rätt trött  FNISSHaralds sambo kan thaiMassage och i tisdags fick jag det. JESUS SÅ GOTT .. så jag frågade om hon ville ge mej en gång till och det fick jag Igår...wow..
Hon är oxå duktig på at laga mat och baka, så varje dag har jag ätigt olika maträtter utan dess like och gott var det samt så har jag  fått med mej bröd som hon bakat och även en drömtåta som är såååå GOOOODmen men åter till smidandet. Jag hann med rätt mycket , men på gecellprovet så måste jag kunna smida en Nordsvensk sko samt en speciel baksko sen måste jag kunna smida 2 sjukbeslag som jag inte får veta i förväg vad det blir samt 4 skor till en häst som jag gör på plats och verkar hästen samt skor den med  dom handsmidda skorna osv. 
SPÄNNANDE.. ska träna hela vintern inför provet...


Har lite bilder på veckan som varit
Sko i ugn som ska formasNågra av mina VerktygHär har jag startat min ärscha och ska starx börja smida

När jag träffa haralt så förstod jag att jag måste köpa alla grejor för att kunna smida ..
Detta var inte det  billigaste Hobby direkt.. men men  jag måste ha detta i jobbet så det är bara att köpa..
Harald sa att det är bäst att satsa så jag köpte dom lite mera proffs grejorna så dom håller ett tag.
Städet är jag rätt nöjd med det heter Bluedevil och nästan alla verktyg har harald gjort åt mej.


BLUEDEVIL städÄrschan UGNEN jag smider iGasoltuber

Harald bor väldigt fint... Naturen bervid hans hus e så fint och hans stora smedja e Kanon..

Min bil samt haralds och smedjan bakomnaturen untanför smedjanskylten står på haralds dörr till smedjan

Några skor jag smidigt i veckan.

Skor

I tisdags kväll körde jag hem lite tidigare och det var så vackert med himlen den skiftar i olika färger

På väg hem

Det här var lite smått och gott om veckan som gått..
Nu är det nya tag inför helgen. Här ska grejas.. *Ler*


Ha det gott bloggisar

Upp och hoppa

Idag har jag vaknat lite för tidigt. Har tid över att klotra ner några rader i bloggen.
Maken tog Vovvarna idag PS! Svea har börjat löpa.. Ska till Sandhem utanför Mullsjö och smida hela veckan hos Harald Thun innan han reser till thailand den 1 Nov. *TRÅKIGT*. Han är en väldigt bra lärare och rolig på köpet. Under vinter halvåret har jag hjälp av fredrik Roemke i Tenhult i stället och han är lika bra fast harald är Roligare för jag känner honom mera än fredrik pga jag har åkt med och varit länge hos harald.
Ska prata med Fredrik och boka en dag i vinter då jag tar med min häst neråt Tenhult till Fredriks smedja och ska sko och smida skorna till min häst och fredrik får bedömma mej och säga vad jag behöver ändra på.Då kanske jag lär känna fredrik bättre oxå.. *ler*
Mycket små grejor som måste tänkas på.

Men det är KUL... Och jag ska ha det där gecell Brevet som hovslagare.

Nä måste nu göra i ordning mej, packa in alla smidesgrejor, städet,ärrschan och gasoltuben och allt innan jag Kör i väg.
Har en bit att köra det är cirka 6 mil till Mullsjö enkel resa...

Ha det gott bloggisar vi ses och hörs

Dagen då jag HAR tid

Det är den regnigaste dagen IDAG och Jag måste hämta spån med traktorn.
Bara att ta på regn kläder och spotta i nävarna och ge sej iväg.

skam den som ger sej..

Har innan idag  tömt boxarna (marita tömde åt sin häst) i stallet och det blev rätt många skottkärror eftersom jag har bäddar som legat där i 3 år. Sista lagret lägst ner e ren jord. så det är bara hämta spade och sköffla upp. *STÖN*

Tömde hos hönsen oxå när jag ändå höll på så dom oxå får det fint och luktar gott.
Gårdagen var kanon fin.
Syrran kom bort och vi höll på med att sätta ner plintar på förmiddagen så vi kan på börja med att bygga en trappa med en liten terrass brevid så jag kan sitta där  på sommaren och läsa morgon tidiningen och drick en kopp kaffe i solen på vårkanten innan man ger sej iväg och jobbar. Ni kanske undrar varför min make aldrig hjälper till. Han lyckas alltid jobba när vi har tid att Fixa men vi är två damer som är rätt självständiga och varför ska inte kvinnor kunna gräva och göra mans jobb.  Det blir jädrans bra oxå FNISS.. KVINNOR KAN
Min make kommer hem och han inspekterar och säger vad han tycker och om det är nått så får han ändra. men hitills har han varit  rätt nöjd ...

Sen efter middagen åkte jag och hälsa på min goa vän Mia för att hjälpa henne med hästvagnen. 
Hennes maratonsele passar inte till vagnens fäste så jag kapa lite och vi diskutera fram en bra lösning. Hoppas nu att den ska funka till en tur med hennes goa blance i skånes landskap. LYCKA till *håller tummarna*

Ha de alla bloggisar

Helg Igen

Veckan har gått så fort, man har så kul. 
Ikväll ska jag bort på ost och vin kväll, Ja ja ibland behöver man gotta sej rejält.
Ska bli *mums*
Dagarna blir mörkare och kallare *Brrr* I morse låg dimman runt om här i byggden. tog detta kort i morse på hästarna. MysigtGick och gav hönsen lite mat och släppte ut dom. Ser lite häftigt ut när dom ska komma ut vissa går och andra flyger.Sen rasta vovvarna innan vi åker i väg. För dom får ligga i bilen tills Jag är klart på första stället sen går vi alltid ut en sväng emellan  platserna. Ibland får dom komma ut  och leka med andra hundar medans jag skor.

rAMBOsVEA

Ha en helt underbar helg alla Bloggare


RSS 2.0