Hemma

Idag är jag hemma på förmiddagen pga. ska få hem tekniker som ska fixa lite saker och har på morgonen passat på att ta in Hästarna i det nya stallet och sen skott om chaplin. Mysigt att ta in hästarna och kela extra med dom och prata. Regnar som spööö i backen idag så det passar helt utmärkt att ta in så dom så dom får vila och äta lite hö. Är inne just nu som ni märker, för annars hade jag inte kunnat skriva här. Har ätigt lite middag och stekt lite svamp som jag plockade i lördags då jag lurade iväg maken till skogen för att plocka så han inte skulle märka att det var något annat på gång. Fniss...En  Kanon fest och jag är fortfarande lite slö sen Lördags händelse. Allt var perfekt...
Näää nu ska jag ta och Läsa senaste Hästfocus och slappa tills Teknikerna kommer ..

Ha det gott alla bloggläsare


Ett kort taget på maken när vi är på EKHAGENS fontidsby*FNISS*

En roligt historia

En familj sitter runt middagsbordet och sonen frågar om han kan få ställa en fråga. Pappan svarar.

"Ja visst, fråga på bara"

Den unga mannen frågar sin pappa, "Pappa, hur många olika typer av bröst finns det?"

Pappan blir lite förvånad, men svarar, "Jo min son, det finns tre sorters bröst.
I 20-års åldern har kvinnan bröst som är som meloner, runda och fasta.
Runt 30 - 40 Års åldern är brösten som päron, fortfarande fina men lite hängiga.
Efter femtio, blir brösten som lökar.

"Lökar?"

"Ja, när du ser dem, får de dig att börja gråta"

Detta utlägg fick både modern och dottern att se rött, så dottern frågar.

"Kan jag ställa en personlig fråga?
Mamma, hur många typer av penisar finns det?

Mamman blir lite förvånad, men ler, tittar på sin man och svarar.

"Jo min dotter, en man går igenom tre faser.
I 20-års åldern är en mans penis som en ek, ståtlig och hård.
Runt 30 - 40 års åldern är penisen som en björk, flexibel men pålitlig.
Efter femtio blir penisen som en julgran."

"Julgran?"

"Ja, död från roten och kulorna hänger där bara som dekoration."Historien var med på min makes 40 års fest.. Var en liten pik från min sida och den passade  kanon då hälften av festdeltagarna är 40 och skogsmän. FNISS

TJINGELING!!!

HEMLIG FEST

Min Make fyllde 40 år i förra veckan. I våras kom en kommentar från min make att du får INTE fixa någon fest för det vill jag inte ha..(tittade allvarligt på mej och menar det verkligen) Lite jävlig som jag är så börjar jag smida en plan. Hörde mej för och snabbt fick jag hjälp på flera håll. Men Men Det måste hållas hemligt annars så drar gubben. *kli i skallen* jag som har så svårt att ljuga. Jesus det här blir väldigt svårt för mej men skam den som ger sej..

Festen gick av stapeln nu i lördags den 27sep.. Jag hade bjudigt hans polare från skogsmästar linjen, arbetskamrater, tyngdlyftar kompisarna samt släkt och vänner.. Det blev en BRAK fest... Hur som helst så undrar ni säkert, Hur han fick  reda på detta.. NÄHÄ du det hade aldrig gått att berätta det utan vi fick göra en annan lösning..
Vi slog på stort och hade planer för att ha en kräftskiva  med bara familjen (Bara han som trodde vi skulle ha det).vi lurade bort honom till syrran och i garaget stod alla hans polare gömda.. FNISS..

Min syrras Make lurade gubben till garaget och när han öppnar dörren.. Han blev sååå ställd. Han hade inte vetat något om detta, inte ens misstänkt...Han visste ingenting. Vi hade lyckas blåsa honom totalt.
 FNISS.. Min make blev mållös vid dörren. han fick fram : vad gör ni här.. Totalt överraskad och han kunde inte smälta det på hela kvällen att vi fira honom. Så kvällen blev lyckad med god mat, fri dricka och live musik i form av trubadur av Viktor Göransson(SUPER BRA KILLE) Sen blev det vedeldad badtunna och bastu för gästerna som orkade vara kvar efter 12 tiden... Vilken kväll... Runt 04:00 Var vi hemma och där fortsatte vi.

Vill tacka alla som har varit med och stöttat och hjälpt till..

En helt underbara kväll


Upptagen

Har inte bloggat så mycket på sistone pga haft för mycket att gör. Kommer att skriva inom kort ett inlägg om Helgspecial.* FNISS *

Kommer att vara riktigt saftigt med INFO...

MVH Hovslagarn

Stallet

Idag började jag på med att bygga om i stallet.(fick hjälp av min lilla syrras man).. just nu får det bli lite trångt men alla fyra måste ha stora boxar... till våren börjar jag med hel renovering och bilar upp golv. Stallet ska bli kanon fint. ska ha spolspilta samt en extra stor box ifall det blir föl på gång nästa år och sen 3 extra boxar så jag får 8 boxar sammanlagt... Härligt...  Gubben hjälper till han med i ett litet hörn samt lilla syrrans make e fint fint att få hjälp av. Men men det är mycket som ska göras... än så länge så drömmer jag mest.. men det ska bli  verklighet någon dag.. LerOm det är någon som har bra knep och tips om lite  häftiga prylar som  tex krokar och häftiga grejor som man kan ha i ett stall så är ni varmt välkomna med era ideer

Stallet kommer att bli i western stil så ni vet...

Tjingeling

HÅRBOLLAR

Mina älskade hundar som åker med mej runt när jag skor hästar.
Här kommer lite bilder på mina två älskade hårbollar

Svea njuterBåda HårbollarnaÄlskasde SveaMin nallebjörn
Tjingeling alla bloggare ska starax sätta mej i soffan och titta lite på TV


WEII KONTORET ÄR KLART

Kontoret är nästan klart ..
Syrran ska sy gardiner bara så det blir pricken över i. Ler men här kommer lite bilder på det Gamla och nya kontoret.


Gamla kontoretGamla kontoretBokhyllan rörigt*ler*Två vovvar inspekterar renoveringen

Nya Kontoret

NyaNya kontoretEKBOKHYLLAN fick ny platsgarderober som nyaLite nytt på väggar

WEEEII I morgon Fyller min make år och då ska allt vara klart.
Har tänkt vara hemma i morgon och ta det lugnt kanske jag startar min nästa ide på ombyggnad.
Fast det blir inte i huset.

Blir ett rätt stort bygge som jag ska starta igång senare till våren men först så måste jag göra  en provisorisk grej.
Det berättar jag senare om.

TJINGELING alla bloggisar

Hmmm

Städar och plockar hela tiden.. behöver en paus från städandet och bloggar lite innan jag ska åka i väg och sko två hästar. Hmm

Var på Återbesök hos Dr Hedbäck på kirurgen i Borås idag på förmiddagen. Alla prover var helt Okej. Knölen i halsen var Fortväxande knölstruma och Godartad. Skönt Nu är detta ur världen och jag mår Prima Igen och kan jobba på som vanligt.
Dr Hedbäck Log lite åt mej. Sist vi sågs då mådde du inte så bra(Jag var helt nerdrogad och vimsig). Visst e det härligt att bli så bra. -OJA Helt underbart.
Största skillnaden är att jag känner ingen tryck på halsen längre (PROVA att lägga ett finger på din hals och tryck lite på strupen så du känner lite) Den känslan levde jag med i ett år och nu helt puts väck .. helt otrolig känsla. Nätter kunde vara värst då man vakna på natten och kände att jag måste ändra huvudet för att få luft.
Så Operationen var värd all PINA.När jag jobbar så kör jag rätt mycket bil. Man får se mycket vilt på vägen.
Var på väg till Hullared härom dagen och fick se dessa  fjolårskalvar.

  (Lite suddigt)Tagen med mobilkameran

Det är mysigt att kör ute på små vägar och titta på naturen och alla dessa fina små gårdar som man normalt inte få se när man kör in på privatvägar. jag lägger upp dagarna lite så att jag har 30 minuter emellan nästa kund och oftast har jag med smörgås och kaffe och så får hundarna hoppa ur bilen och så fikar vi i skogen tills vi ska vidare.. älskar mitt jobb otroligt mycket.Näää Måste sluta. Ska iväg och sko två st halvblodshästar sen är jag klar med jobbandet för idag. och När jag kommer hem ska jag STÄDA  SUCK (tycker att det skulle bli klart någon gång) Men men .. jag hinner inte hålla på heldagar utan gör lite då och då och därför tar det lite tid.

Härligt när det äntligen är klart .. siktar in för att vara klar i Morgon. FNISS

Tjingeling alla bloggläsare

WEEEIII

Nu har jag Bytt Golv Helt själv.
Ja Ja lite hjälp fick jag i slutet på sista ekbrädor av min systers make Niclas
(var rätt trött i slutet på kvällen). men men jag hade klarat rätt mycket själv .
Här kommer bilder på golvet både förre och efter.

Börja riva upp gammal mattaGammal Matta åkte UTMattan helt bortaNYA EK GOLVEKGOLV MED EKLISTER WEEII


Helnöjd med golvet..Fler Bilder kommer att komma då ni ser det gamla kontoret och sen nya kontoret men först måste jag ställa in alla möbler idag och ställa i ordning så fort jag hinner och kan emellan skoningarna.
Ha de gött
Tjingeling

Allt Möjligt!

Idag har jag spaklat och tagit bort lister  och kofoten har varit suverän att använda, Syrran målat lister och fönster. Sen åkte vi iväg och handlade Ek golv och ek lister så i morgon gäller det.. Tapeter ska upp och golvet lägger jag.. Ska bli sååå Häftigt.

Fick lite kort av min syrra Jessi som jag tyckt jätte mycket om.. I sommras så fick en 15 årig tjej som heter Sandra Låna en av min häst i en vecka på ett Ridläger.
Millford är hur Go som helst och helt underbar att rida. Men så har det inte alltid varit. När han kom till mej var han en problem häst. Kastade av mej på en fem öring men skam den som ger sej, Lyckas sitta kvar och läxade upp honom rejält och visade vem som bestämde.  Det blev en chock för honom. Sen den dagen för 3 år sedan så har han skött sej och är den underbaraste häst att rida.


Här kommer lite bilder på Sandra och Millford När dom var på Ridläger i Navstocka en vecka

MILLE och SandraM och SMILLE SANDRA

TJINGELING ALLA BLOGGLÄSARE VI SES

En del föds med avvikelse

I sommras ringde Mobilen och en Hästägare lät bekymrad. Deras Fölunge var konstig i bakhovarna, kan du inte komma och titta. Jo visst det kan jag göra och väl där så såg jag direkt att detta var ett föl som Hade veka bakkotor...
Ringde min Mentor och rådfråga så inget fel gjordes.Veka bakkotor är inte ofta som en hovslagare får uppleva. Men min mentor hade varit ute för det några gånger under sitt hovslagarliv så han hade ett knep som funkade utmärkt och som hade räddat alla dom föl han hade stött på med veka bakkotor.


Jag gjorde som min mentor sa och följde upp fölet under Varje vecka i 5 veckors tid. och den blev bättre och bättre men synd var det att jag inte fick fortsätta att följa upp Fölet pga hästägaren hade den här hemma under sommar lovet bara, så fölungen följde med till trollhättan.. Men men sånt e livet för hovslagare.. ler men här kommer lite bilder på när fölet är bättre

Veka bakkotor

Som ni ser så har fölungen haft sår på benen pga att den har gått på den sidan innan och även att den har haft så ont av att gå så den låg  mest hela tiden och fick sår pga det.. nu har jag rättat upp den så såren läker och fölungen har inte alls lika ont.

I dagsläge vet jag inte hur det gått med den men det får jag säkert veta längre fram..

Tjingeling

Kontoret!!!!

Jesus.. Idag har vi rivit ner tapeter från väggar. Satt som berget. men F-N den som ger sej.
Gud vad kul det kommer att bli när det är klart.. Länktar Riktigt..
Min syrra Linda hjälper Till otroligt mycket.

Vi var riktigt trötta på tapeter nu i slutet. skratt. men det gick fint ändå ..
 I morgon ska vi spakla och måla grundfärg där det behövs.. Men först på förmiddagen ska jag och maken åka på husvagns mässa i jönköping och svänga förbi svärmor och svärfar och säga hej till dom. 

Sen på kvällen så ska vi börja på med lite smått och gott så min syrra kan tapesera i veckan då jag jobbar.
Ska åka och köpa nytt Ek golv till kontoret oxå men det får jag ta när jag hinner nu i veckan.. Phuu  Men vad kul...

Ha det gott alla blogg läsare

Utanför Åtvidaberg där vi var på 40 års kalas

KÖKET

Nu är Köket klart .. bara  städnig som ska göras men det väntar jag med  för i morgon sätter vi igång med kontoret och då spinger vi ändå ner köket. Här kommer lite förebilder och efterbilder
Gammalt KökGammalt kökGammalt Kök

Blev en stor förändring med små medel

NyttNYTTNyttNytt

ÄNTLIGEN

Idag har vi gjort färdigt Köket.
Kommer lägga upp bilder senare.

Så här Roligt har jag aldrig Haft. Riktigt skoj. Sjunger och målar och snickrar.. Min sångröst e inte den vackraste precis men  e man själv i rummet så e det ju ingen som har ont av den skratt..

När allt e klart kommer det vara jätte fint här hemma, längtar tills alla grejor e på plats.
Jösses Så BRA jag mår.

Operationen känner jag inte av längre.. jag har otroligt bra läkekött. Fördel som hovslagare då raspen slinter i mellan åt.

Näää Nu får Ni sova gott för, det ska jag göra.. JIPPI

TJINGELING

Kycklingar

Jag har hittat min sladd till kameran när jag storstädat. LER
Snacka om att bli lycklig.
Äntligen kunde jag lägga in bilder på dom söta småttingarna som kom fram i maskinen i sommras.Har en höna som e en riktig hönsmamma så hon fick ta sej ann allihopa.. tror smått där ett tag att hon tyckte det blev för många. hon kunde inte få plats med alla under sej men dom turades om att vara under henne eller värme lampan..
Mysigt.


Kommer att lägga in för och efterbilder på renoveringen lite fram över
TJINGELING


Förtroende

Ett inlägg som jag hitta i en bok som jag tyckte var passande presis NU.

Hästen är trogen människan i alla väder, dom gör så gott dom kan, Blir det något fel så är det oftast missuppfattningar i språket mellan dom. Vissa är snabb tänkta medans andra har svårare, en del är intresserade och andra ointresserade.
Ibland tar det tid men Ju mera man tränar på att vara lyhörd på den andre och försöka se sitt misstag som en lärdom så går det mycket lättare att arbeta med varann
.. Kom ihåg att en trogen vän bygger på förtroende genom sammarbete ,vänskap , och respekt för varann.

Gör du något fel så kan du mista din väns förtroende.Visst var det något att tänka på när du tränar din Häst..

*** NYTT*** Tydligen var det några som Trodde att inlägget var riktat mot Människor, Så Nu Ändrar jag lite så ni FÖRSTÅR, Eftersom Jag är Hovslagare så handlar det mesta om Mej , Jobbet och Hästarna och deras träning, INTE något Annat......

OTROLIGT!!

Snacka om att vara chockad. SÅÅÅ Mycket skit man samlat på sej genom åren. skojar inte när jag säger att vi har eldat över 35 st SOPPÅSAR.. Nu har vi gått igenom hela huset.(INTE KÄLLARE).
Nu är det bara en massa kläder som ska soteras. Arbetskläder, vardagskläder och slutligen finkläder..
ONSDAG drar jag igång med att sätta upp Panel i köket. ska bli så skoj...

I morgon drar jag igång med att jobba. Har varit sjukskriven i två veckor. egentligen är det 1 månad men jag kan inte ta ledigt så länge. Och jag mår bättre av att jobba. Så  det ska faktiskt bli riktigt härligt...
ÄLSKAR MITT JOBB..

Måste tacka Peter Sandberg som gjort ett arbete utan dess like i min bil. Nu hänger mina skor upp i en ordning utan dess like.. TACK TACK

Nu har jag det fint hemma och i bilen .. vilken Känsla

Här e lite bilder på saker jag köpte på ikea som jag e storm förtjust i ...
Månstads BäddsoffaPlädVardagsrums mattanJURUN LakanBrunkrissla Lakan
Härligt att få nytt och våra gäster kan få sova gott.

Ska bli så mysigt att få allt klart...

På återseende/ Helena


Stånk och Stön

Riv och slit i skallen.
Sista stunden igår var både jag och min Syrra Linda Rätt trötta på min SKIT.

VI är INTE färdiga ännu. *STÖNNN*
sammanlagt har vi eldat 20 soppåsar Skit och det blir mera idag och ändå har vi inte gått igenom källaren som jag vet är MER skit i.

JESUS

Är helt Tom i skallen idag.
Men men vi ska bli färdiga någon gång..

Kram


Vi Lyckas inte köpa hela IKEA

JESUS...
JAG SHOPPA...

Ni som känner mej, tror just nu att jag ljuger, eller att jag har varit mordhotad under promenaden på Ikea..
Jag har faktiskt Handlat Själv. Vi åkte bara till IKEA för att jag skulle handla. HELT OTROLIGT.

Min älsta syrra var med och hon Tvinga mej inte till något, snarare tvärt om, hon fick hejda mej några gånger.
ASGARV
Det här var ju roligt.. FNISS
men inget mera IKEA på en vecka men sen kanske vi  handlar igen ... 

Det viktigaste vi handla var bäddsoffan Månstad  pga vill ju att våra kompisar som kommer får det skönt.

Vill tacka Min syrra Linda och pojkarna för att dom stod ut en heldag på Ikea.

Det får vi göra om...

Morgon Pigg & Rask

Går runt här och tittar och funderar..
-Kul det här ju ..
-Blir jätte bra sen när man verkligen fått i ordning på saker och nya tapeter.
Jag är super glad.

Fast nu är det så?? Vi är ju två i detta hus.. Den andra hälften e inte så Glad i denna förändring.
Nu var det ju så att jag hade inte förberett honom på detta över huvud taget. pga. hade jag frågat honom så hade han sagt NEJ och det svaret ville jag ju inte HA.
Han har smått panik, Han hittar inte och vad var det här bra för.
MÄN i allmänhet e bra att ha men när det gäller saker som ska ändras så e det väldigt bra att kunna försöka få saker att bli jätte positiva och helst ska man förklara när en sak blir jätte bra(som han oxå tycker) att det var hans ide så dom får känna sej lite delaktiga.
Fast dom inte är det ett dugg. (FNISS)


Min Make är väldig Snäll. Han låter mej göra det mesta men så ibland tycker han väl att jag tar lite väl för mycket på min frihet.
ASGARV...

Han vänjer sej.
Nu på morgonkvisten så gick han runt för sej själv och prata och var bekymmrad..
Han hittade inte nycklar och det var ju inte bra..
Tur han har en Fru som var vaken. LER... frågade honom vad han hade på sej för jacka igår..
Där var den..

Fick en kommentar som jag tycker e skön.
Hur tar gubben detta, klarar han av det. ASGARV...
Den frågan var svår för det vet inte ens jag. för det måste han.


skratt nu ska jag till Jönköping. Härligt ,Handla ,handla
(Gubben e OROLIG)


NYTÄNKANDE!

Min älsta syster har tjajat i något år på att få ändra hos oss och självklart så frågade hon IGEN och jag sa OKEJ...
-VAAA... (Hon trodde inte hon hörde rätt)

Så Just nu är mitt hus upp och ner.
KASTA, KASTA och åter KASTA..

Vi började med alla kläder. -JESUS!!! Vad kläder vi har..
 Jag skojar inte när jag säger att det var 8 svarta sopsäckar som vi fick i hop Igår.
Hitta kläder som vi haft när vi var 18*JÖSSES*

Gubben kom hem och undra vad som brann ute på åkern
FNISS
-kläder sa jag
Gubben sprang upp och kolla, Inte ett ljud man hörde

Idag så körde vi Köket och gick igenom alla skåp och fixade så skåpens underlag fick nytt skydd och städade ur ordentligt och kasta grejor IGEN.

Sen åkte vi till Ulricehamn(bogesundsbil) för att lämna min Firma bil för att få en ny nyckel som skulle ta max 15 minuter. Men personalen börjar skruva sej och jag annar UGGLOR i mossen. Det skulle ta längre tid.
NEJ.... Jag som bokat upp mej. Bilen skulle ju till Peter. Han skulle fixa en ställning i bilen för mina Hästskor.
GRRRR, Blev ARG men vad hjälper det.
Fick en FordFocus att låna och ändrade om alla planer för dagen.
Syrran och jag tog FORDEN till Sandbergs Tapeter och inhandla Till kök, hall och Kontor sen iväg och kolla coop bygg men inget vi fastna för...
Körde raka vägen till Dagens buffe på Kina *MUMS*(inte för ofta bara)

Sen styrde vi mot Gällstad och inhandla Tapetklister och lite smått och gott som behövs då vi tapeserar.
In på dagis och hämta ut syrrans Härliga busungar. Precis plockat ut dom från anstallten så ringer bogesunds Bil i Ulricehamn.
BILEN var klart.. Ta med allihopa in på volvo, byta över till Firma bilen och Hem igen.
ÅTER städa Kök. JESUS Jag DÖR... Vad prylar vi har

Vi hann påbörja med kontoret där vi fick avsluta pga av klockan var 22:00, ska Ju upp tidigt i morgon och ta med släpkärran som är full av skit till soptipp och sen bär det iväg till Jönköping på shopping runda Med syrran och pojkarna.

Inhandla Lite av varje. Måste plantera om blommor och behöver större krukor sen behövs det lampor, förvarnings lådor och en massa små saker och ett nytt EK golv till kontoret måste inköpas.

Jag och min Make har bott här i cirka 5 år och vi har inte gjort något med huset som syns så det var väl dags antar jag.
Vi har grävt ner 200 000 kr på huset *asgarv*( dränerat, nya avlopp, nya rör och elsystem och ny panna.)
Men men det är sånt som måste.

Snacka om att jag är färdig för slakt just nu...

SOV GOTT för det ska jag göra

Operationen!

Sen 1994 har jag haft Struma.
En sjukdom som påverkar en i det tysta. Känslor far hit och dit. Man bollar mellan Otroligt trötthet ena dagen till att kunna Städa hela huset på en handvändning.
1994 opererades jag först gången på Borås Lasarett och då tog dom bort enbart min struma som satt på vänster sida av sköldkörtel och där efter var allt frid och fröjd men 1999 märkte jag att det hade börjat växa IGEN och att Känslor dala både upp och ner som aldrig förr. Knölen gjorde sej påmind  stup i kvarten i form av att den tryckte på luft strupen, så en operation var bara ett stenkast bort.. 2000 Opererades Jag i Varbergs sjukhus och då opererade dom bort hela min sköldkörtel och i den vevan skadade dom oxå en körteln som tillverkar kalk i kroppen som sitter brevid och som följd så fick jag äta Kalk tabletter livet ut ,liksom Levaxin.
Livet lekte vidare och jag mådde prima efter operationen..

Men så hösten 2007,
-Vad eee det???
-näää e det en liten Knöl där.
-OMÖJLIGT.. Lugnad mej och tänkte..
- näää dom har ju Opererat bort hela och det kan inte vara möljigt.
 men månaderna gick och den jäveln växte.... Helt otroligt

Ringde in till min Läkare på Borås lasarett och förklarade..
Hennes svar var : det inte kan vara möjligt men kom du in så får jag ta en titt.
När hon såg mej så blev hon förvånad och sa .. det här får vi ta prov på..
Några veckor gick och Läkaren Ringde.. Jag hade fått tillbaka min Struma Igen.. SUCK
Ännu en OPERATION... Sjuksköterske strejken kom och min operation sköts på obestämd tid.
I Tisdags förra veckan lades jag in och Onsdag morgon skulle den bort för evigt. Mina andra Operationer har avlöpt bra, så det här ska bli bra med..

Nu sitter jag här en vecka efter och är nog fortfarande lite smått tagen av operationen.
Komplikationer uppstod och Jag Mådde rent för jävligt.
Känslor som jag aldrig upplevt.. Att man kan få så ont att man spyr Galla.

Det första jag vakna upp från narkosen skrek jag rakt ut, utan att veta vart det gjorde ont, tog några sekunder innan jag kände att det var ryggen..

DOM JÄVLARNA HAR OPERERAT MEJ I RYGGEN!!!

Sjuksköterskorna runt sängen Försökte lugnade ner mej, Är ju hovslagare och inte direkt svag så dom hade fullt upp där en stund.. nej nej känn här och jag fick känna med handen.. Visst fan var jag opererad där med...
Med nakos och smärtstillande i kroppen så flög tankarna runt rejält innan jag förstod att det var något annat med ryggen. Smärtan gick inte över hur mycket dom än gav mej.
Läkaren som opererat mej, kom ner och prata men jag var knappt kontaktbar(har endast få minnesbilder)
Dom pratade om Njursten för det är en smärta man inte kan få bort utan att sövas ner.

Dom ville inte söva ner mej utan avvakta till röngen..Jag låg på Post operativa ett dygn pga för lågt blodtryck och av alla smärtstillande mediciner ..Om det är Njursten så måste jag förbereddas för en Operation.. Mina tankar då var
- bara smärtan försvinner så gör vad ni vill.
Kom upp på avdelningen torsdag . 
Åkte på den ena röngen till den andra och det visar sej sen att jag legat fel på operationsbordet, nerverna till njurarna hade blivit klämda... Jesus så ONT sen onsdag. Beskedet kom kl 11 på Fredag.. jag fick en spruta som tog ner inflamationen och sen mådde jag MYCKET MYCKET bättre.

Jag har aldrig trott att man kunde stå ut med sån intensiv smärta i två dygn och inte tusan kunde man sova. Jag var mera död än levande på fredagen och på tal om mat, Fastade ju från tisdagen och fick äta min första måltid kl 13:00 på fredagen..
Hungrig som en varg men inte tusan gick det att äta som en varg. Fick nog i mej ett par skedar, Ringde Maken.. HÄMTA HEM MEJ..

Så nu sitter jag här en vecka efter och är Fortfarande rätt sliten och trött.. Men för var dag så blir det allt bättre.
Ryggont har jag inte längre bara stel i nacke och ont i halsen men det är normalt.. Ler


Nu jäklar e det bäst att den lille jäklen som inte ska finnas där mer, växer igen. 

                                         Så här fint ser det ut efter en vecka

                         Såret läker Otroligt bra, Jag har bra läkekött, 
                  fördel som hovslagare då raspen kan slinta ibland *LER*


BOKFÖRINGSPROGRAMM

Sitter här och är en smula förbannad. När jag startade min firma så investerade jag i ett bokföringsprogramm.
Programmet har krånglat sen starten och jag har kontaktat Support men dom verkar inte heller se vart problemet ligger.
Tog med Hela datorn till Min rådgivare inom Ekonomi (Lennart Eriksson LESSCO) Även dom kliar sej i huvudet.
Hans dotter har nu kollat igenom hela mitt program.


FELET Går inte att hitta... SUCK

Köpte Visma enskild firma för att slippa krångel. men där hade jag helt fel... 

NU har jag kontaktat SUPPORT IGEN... Nu får dom faktiskt Fixa till detta..

GRRRRR


Hästar och åter Hästar

Det finns miljoner av frågor kring hästar.. vilken sadel ska han ha, vad ska jag köpa för bett och vilken storlek osv..
Är du av den sorten som inte vet så råder jag dej ta kontakt med någon som har haft häst länge och be hon/han kolla  din häst. oftast har dom grejor hemma hos sej som du kan prova på din och sen när du hittat det som passar köper du det.

Sen är det ju en fråga vad du tänkt använda din häst till.. western, galopp, trav, dressyr eller något annat (finns ju miljoner saker man kan  göra med hästen om fantasin flödar) 

Själv har jag prövat det mesta och har fastnat för western.
Western Passar mej eftersom jag är en person som gillar att rida lite längre och ute i skogen och sen är westernsadeln grymt go att sitta i.
7 timmar i sadeln och man har inte ens ett skavsår..

Men det viktigaste är att du kommer på vad du vill med hästen, sen är det bara att smacka och rida.


Millford och jag rider Akademiskt för chistoffer


Semestern

Jaa , den där semestern man ville ha med maken blev det inte så mycket av.. Fick nöja mej med en weekend i Åtvidaberg med husvagn denna sommar. Helgen var helt underbar på tanke att det var första gången vi sov i husvangn. Varför just Åtvidaberg? Joo så här var det... Vi var bjudna på 40 års kalas och då passade vi på att slå två flugor i en smäll.. 40 års kalas och mini semester, det var inte dumt.

Vill tacka min lilla syrra och hennes make för lånet av husvagnen. (Kanske blir flera gånger nästa år)

LÅNGTUR

Att få ihop ett gäng hästgalna personer på sommaren för en ridtur verkar helt omöjligt.
Ingen Helg passade och intresset har varit dåligt när man frågat..
Men jag fick min långtur med min goda vän Mia och hennes häftiga mamma. Vi tre gav oss iväg på en tur på cirka 7 timmar. kanon häftigt och mysiga vägar... men en liten tabbe vi råka göra är att vi tog en äventyrsled som inte var ridbar...
vissa bitar på äventyrsleden var nämligen gjort med två plankor som vi människor lätt går på. Att försöka sej på cirkuskonster med hästarna var omöjligt pga. man vill ju inte lämna kaffe ved efter sej. så hästarna fick gå på det sura och väl ute så hade det gått otroligt bra.. Bara en tappsko... Ringa till Kalle som kom ut med min bil, så löste sej den biten på en kvart... Härligt att vara hovslagare just då. Sen fortsatte ridturen och blev en helt otroligt lyckad tur med fint väder. Hästarna hade skött sej otroligt bra. Kram

  två pållar som väntar snällt under tiden  jag slår på en tappskoHär har vi ridigt är är supernöjda

RSS 2.0